SEZEN SANAT: İZMİR’DE MÜZİK OKULLARINA HAZIRLIK KURSU İLE HAYALLERİNİZİ DAHA FAZLA ERTELEMEYİN!
Müziğin hayatınızın bir parçası olmasını istemez misiniz? Müzik üzerine inşa edilmiş bir kariyer sizi heyecanlandırmıyor mu? Ya da çocuğunuzun müzik algısının ve yeteneğinin heba olmasını istemezsiniz değil mi? Bu sorulara cevabınız evet ise doğru yerdesiniz. İzmir müzik okullarına hazırlık kursları arasında Sezen Sanat, profesyonel kadrosu, esnek ders saatleri ve aile sıcaklığında ortamı ile hayallerinizi gerçekleştirmek için hazır.
Müzik, başlı başınca büyük bir sabır, disiplin ve özveri gerektiren bir sanat dalıdır. Müziği hayatınıza aldığınız ilk andan itibaren düzenli çalışma disiplinini çok iyi bir şekilde oturtmalısınız. Enstrüman ya da genel müzik eğitiminden bir sonuç almanızın tek anahtarı budur. Kurumumuz; düzenli, disiplinli, verimli ve her yaşa uygun ders programlarıyla sizi hayallerinize bir adım daha yaklaştıracak.
MÜZİK OKULLARINA HAZIRLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
Güzel sanatlara hazırlık süreci oldukça dikkatli ilerlenmesi gereken hassas bir süreçtir. Bu sebeple alacağınız güzel sanatlar hazırlık eğitimi de oldukça dikkatli seçilmelidir. Bu konuda araştırma yaptığınızda çok fazla seçenekle karşılaşacaksınız fakat hepsinin güvenilir olduğundan emin olamazsınız. Biz sizi bu dertten kurtarıp müzik okullarına hazırlık kurslarında alacağınız eğitimde bulmanız gereken içerikten söz edeceğiz.
- Müziksel işitme, okuma ve yazma eğitimi,
- Enstrüman eğitimi,
- Müzik teorisi,
- Doğru şarkı söyleme (şan) eğitimi,
- Piyano eğitimi.
Yukarıda bahsettiğimiz eğitim içeriği öğrencinin yaşına göre (lise veya üniversite) ufak farklılıklar gösterse de genel hatlarıyla bu şekildedir. Lütfen siz de müzik okullarına hazırlık eğitimi araştırırken gerekli eğitimin tümünü eksiksiz alacağınızdan emin olduktan sonra tercihinizi yapınız.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI MÜZİK OKULLARINA HAZIRLIK KURSU İZMİR GAZİEMİR’DE!
Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurumumuz, tamamı Müzik Öğretmenliği bölümü mezunu olan alanında profesyonel müzik öğretmenleri, dürüst ve uzman kadrosuyla güvenilir bir eğitimin kapılarını aralıyor. Peki bu eğitimlerde neler bulacaksınız?
KURS İÇERİKLERİMİZ
Müzik Okullarına Hazırlık Kursu LİSE PROGRAMI
Ders programımız, güzel sanatlar liselerinin giriş sınavı koşullarına uygun olarak hazırlanmıştır. Güzel sanatlar liseleri bünyelerine alacakları öğrencilerin üç alanda altyapıya sahip olmalarını bekler. Bunlardan ilki bir adet enstrüman çalabilme yetkinliği, ikincisi müziksel işitme algısı ve üçüncüsü de teori bilgisi. Biz de güzel sanatlar liselerine hazırlık ders programımızı bu üç ana ilke doğrultusunda şekillendirdik ve üç ders altında toparladık.
- Ders: Enstrüman Dersi
Bu ders; piyano, keman, gitar, çello ya da yan flüt enstrümanlarından birinde güzel sanatlar lisesi giriş sınavı için yeterli olacak düzeyde eğitimi içerir. Bu eğitim, içerisinde enstrümanın bölümlerini, enstrüman üzerinde kullanılan teknikleri ve nota bilgisiyle desteklenmiş etüt ve klasik eser çalışmalarını barındırır. Bu eğitimin sonunda girmek istediğiniz okulun istediği seviyede bir ya da birden fazla klasik eseri başarıyla seslendirebilir hale gelirsiniz.
- Ders: İşitme Dersi
İşitme dersi, müzikal ve ritmik algınız üzerine yoğunlaşan bir programa sahiptir. Bu derste duyduğunuz sesi doğru işitip kendi sesiniz ile doğru seslendirmeyi öğrenirsiniz. Bunun yanı sıra piyano yardımıyla, aynı anda seslendirilen iki, üç ya da dört notayı teker teker algılayıp ayrıştırma becerisi edinirsiniz. Bu da sınavlar da istenen bir diğer yetkinliktir. Öte yandan duyduğunuz bir ezgiyi ya da bir ritim grubunu algılayıp akılda tutmayı ve ardından tekrar edebilmeyi öğrenirsiniz. Son olarak doğru şarkı söylemeyi, notaları doğru seslendirmeyi öğrenirsiniz.
3.Ders: Teori Dersi
Bu ders, klasik batı müziği teorisi üzerine yoğunlaştığımız bir derstir. Bu derste, tüm ayrıntısıyla klasik batı müziği kurallarını, nota yazım tekniklerini, terimleri öğrenirsiniz. Bunun yanı sıra yazılmış notaları deşifre etmeyi, analiz etmeyi ve nihayetinde kendi sesiniz ile seslendirmeyi öğrenirsiniz (solfej bilgisi).
Müzik Okullarına Hazırlık Kursu ÜNİVERSİTE PROGRAMI
Bu program, sizi üniversitelerin Müzik Öğretmenliği, Güzel Sanat Fakültesi Müzikoloji, Müzik ve Sahne Sanatları bölümlerine hazırlamayı hedefler.
Üniversitelerin müzik bölümlerine giriş sınavlarında temelde lise giriş sınavında istenen üç ana yetkinlik beklenir fakat buna ek olarak çoğu üniversite piyano bilgisi de ister. Bunun yanı sıra ders içerikleri lise standartlarından oldukça yüksektir. Enstrümanda beklenen seviye, işitme bilgisi ve teori bilgisi daha kapsamlı olmalıdır. Bu yüzden üniversite programımızı dört alanda derledik.
- Ders: Enstrüman Dersi
Bu ders; piyano, keman, gitar, çello ya da yan flüt enstrümanlarından birinde üniversitelerin müzik bölümlerinin giriş sınavları için yeterli olacak düzeyde eğitimi içerir. Bu eğitim, içerisinde en kapsamlı şekilde enstrüman üzerinde kullanılan teknikleri ve klasik batı müziği eserlerini ve etütlerini, bu eserlerin karakterlerini ve nüanslarını, bestecilerin müziğe olan yaklaşımlarını ve eserlerinde çalınmasını istedikleri tarzı barındırır. Bu eğitimin sonunda girmek istediğiniz okulun istediği seviyede bir ya da birden fazla klasik eseri başarıyla seslendirebilir hale gelirsiniz.
- Ders: İşitme Dersi
İşitme dersi, müzikal ve ritmik algınız üzerine yoğunlaşan bir programa sahiptir. Bu derste duyduğunuz sesi doğru işitip kendi sesiniz ile doğru seslendirmeyi öğrenirsiniz. Bunun yanı sıra piyano yardımıyla, aynı anda seslendirilen iki, üç ya da dört notayı teker teker algılayıp ayrıştırma becerisi edinirsiniz. Öte yandan duyduğunuz bir ezgiyi ya da bir ritim grubunu algılayıp akılda tutmayı ve ardından tekrar edebilmeyi öğrenirsiniz. Doğru şarkı söylemeyi, notaları doğru seslendirmeyi , nefes ve diyafram tekniklerini öğrenirsiniz.
3.Ders: Teori Dersi
Bu ders, klasik batı müziği teorisi üzerine yoğunlaştığımız bir derstir. Bu derste, tüm ayrıntısıyla klasik batı müziği kurallarını, nota yazım tekniklerini, terimleri öğrenirsiniz. Bunun yanı sıra yazılmış notaları deşifre etmeyi, analiz etmeyi ve nihayetinde kendi sesiniz ile seslendirmeyi öğrenirsiniz (solfej bilgisi). Lise programından farklı olarak üniversite programımızın teori dersinde piyano yardımıyla seslendirilen bir ezgiyi duyarak notaları ve tüm kurallarıyla kağıda geçirmeyi, yani dikte yazmayı öğrenirsiniz.
- Ders: Temel Enstrüman Dersi – Piyano
Çoğu üniversite müzik bölümlerinin giriş sınavlarında, bünyelerine alacakları öğrenciden belli düzeyde bir piyano çalma yetkinliği bekler. Piyano, güzel sanatlar liseleri de dahil olmak üzere tüm müzik okullarında temel enstrümandır. Müzik alanında hangi bölüme girmek isterseniz isteyin okulda piyano eğitimi zorunludur. Bu sebeple pek çok üniversite piyano koşulunu sınavlarında bulundurur.
Biz de bu derste size piyano hakkında temel teorik bilgilerle beraber, piyano üzerindeki teknikleri, doğru oturuş ve basış pozisyonlarını ve giriş sınavlarına yetecek düzeyde eser ve etüt seslendirmeyi ve sizin isteğinize göre daha fazlasını öğretiyoruz.
NEDEN SEZEN SANAT’I TERCİH ETMELİYİM?
- Milli Eğitim Bakanlığı onaylı güvenilir eğitim,
- Tamamı müzik öğretmeni profesyonel kadro,
- Yaşa ve seviyeye özel düzenlenen ders programları,
- Sizinle beraber belirlediğimiz esnek ders saatleri,
- Ücretsiz etüt imkanı,
- Sosyal etkinlikler ve konserler,
- Sanatla donanmış aile sıcaklığında bir ortam,
ve çok daha fazlası Sezen Sanat İzmir müzik kurslarında sizi bekliyor! Müzik eğitimleri hakkında bilgi almak için 0507 920 74 57 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.